13 generaties ervaring in scheepsbouw!

Scheeps- en jachtbouw S. v.d. Werff uit Lemmer heeft een rijke traditie, sinds 1729 bouwen wij schepen van hoge kwaliteit. De eerste klipper die in Fryslân gebouwd werd is door onze werf te water gelaten!

Bouwden wij in de beginfase houten skûtsjes, met de opkomst van stalen schepen veranderde dat in binnenvaartschepen, coasters en sleepboten.

De laatste jaren is het zwaartepunt komen te liggen op het vormen van de huidplaten en op de bouw van plezierjachten in staal en aluminium.
Gerenommeerde scheepsarchitecten zoals Bekebrede, Gillisen, Koopmans, Lunstroo, Voogt en Vripack ontwerpen onze schepen. De beste voorwaarde voor uitstekende vaareigenschappen en stabiliteit.

U kunt in ons programma kiezen uit nostalgische en platbodemjachten, scherpe zeiljachten, motorvletten en motorkruisers. Alle constructies worden op onze werf toegepast: rond-, knik- en S-spant in staal en aluminium, afhankelijk van het type schip.

De materialen waarmee gebouwd wordt zijn uitsluitend van eerste kwaliteiten, aan de afwerking wordt evenals de conservering veel aandacht besteed, alleen het beste is goed genoeg voor jarenlang vaarplezier.

Het timmerwerk kan eventueel ook door ons verzorgd worden. Bovendien hebben kopers bij ons een ruime inspraak bij de indeling en uitvoering van hun schip.

Watersporters die een schip willen naar een ander ontwerp of eigen idee zijn bij ons op de juiste werf, in “custom built” hebben wij veel ervaring.

Maar ook de zelfbouwer kan rekenen op een puntgaaf casco!

U kunt ons altijd bezoeken. Dan zal het u pas echt duidelijk worden wat wij u te bieden hebben!

Tot ziens bij Scheeps- en Jachtbouw S. van der Werff

© 2003 - 2004 by A.T.L.